Вкусна рецепта за туршия гъба

Мариновани рецепти за гъби, видео и описание на които представени на тази страница, прости, но гъбите са много вкусно. Черният пипер и дафиновите листа служат като консерванти и придайте пикантност и пикантен вкус на марината.

Тази вкусна рецепта за кисели гъби е прекрасна. Подходящ за неделна семейна вечеря и за празнична масата. Готовите ястия могат да се консумират веднага след това охлаждане, но може да се остави за дългосрочно съхранение.

Приготвянето на мариновани гъби по този начин ще отнеме 1 час 20 мин. Изходът ще бъде 500 мл от готовия продукт.

Методът за приготвяне на кисели гъби и съставки

За тази вкусна рецепта за кисели гъби ще се изисква:

  • 1 кг гъби (гъби, гъби, реснички, трепетлика гъби)
  • 1 супена лъжица. л. трапезен 9% оцет
  • 2 дафинови листа
  • 5 грах черен пипер
  • сол на вкус

Маринована рецепта за гъби

1. Обелете гъбите, нарежете едрите наполовина. Сгънете задушава се, налива се вода. Поставете на огън, кипете, оставете да къкри за 15 минути.

2. Сгънете в гевгир, изплакнете под поток студена вода.

3. Сгънете отново в тенджера, изсипете вода, така че да е напълно покривки гъби. Поставете на огън, доведете до кипене, добавете сол, оставете да къкри за 1 час.

4. Добавете черен пипер и дафинов лист, гответе за 30 минути.

5. Изсипете оцет, гответе 5 минути на умерен огън, постоянно се разбърква.

6. Поставете уплътнителните капачки в малък съд, напълнете с вода, се вари 7 минути на слаб огън, след което се оставя да изсъхне. банки измийте, поставете във фурната при 100 ° C за 15 минути. Да дам охлажда се до стайна температура.

7. Подредете гъбите плътно в буркани.

8. Равномерно изсипете марината. Затворете капаците с шевната машина. Завъртете капаците надолу. Оставете за 2 часа. Можете да съхранявате мариновани гъби, приготвени по тази рецепта. при стайна температура или в хладилник.

Nature lover
Rate author
Лов, риболов и гъби: списание за ловци и рибари.
Leave a Reply