Забавление на Адриан

Весел Адриан (Phallus Hadriani) Весел Адриан (Phallus Hadriani) Весел Адриан (Phallus Hadriani)

Забава на Адриан (Phallus Hadriani)

систематика:

  • Отдел: Basidiomycota (Basidiomycetes)
  • K лон: Agaricomycotina (Agaricomycetes)
  • Клас: Agaricomycetes (Agaricomycetes)
  • Подклас: Phallomycetidae (Funky)
  • Поръчка: Phallales (смешно)
  • Семейство: Phallaceae (Funky)
  • Род: Фалус (Веселка)
  • Изглед: Фалус Адриани (забава на Адриан)

Phallus hadriani

Веселка обикновена е доста популярна и известна. гъба обаче тя има малко по-малко приятен „роднина“ изключително напомнящ за нея – Веселка Адриан.

Адрианска забава (на латински Phallus Hadriani) първоначално има яйцевидна продълговата форма на плододаващото тяло (с диаметър около 4-6 см), която е пълна или половина, е в земята.

Цветът на черупката на гъбата обикновено е розов или лилав. Долна част Сгънатият весел срив на Адриан завършва с розови кичури от мицел. Това в никакъв случай не е окончателната “форма” на гъбата, но в това състояние Веселка е много дълга.

Тогава черупката се спуква със скорост от няколко сантиметра на човек на час започва растежът на бял порест крак с тъмно набръчкано шапка. Гъбата може да достигне 20 см височина. Шапка във форма прилича на камбана, в горната част има парчета от черупката, покрити слуз. В основата има широко желатино розово Volvo – остатъчни яйца.

Кашата на млада гъба е първоначално гъста и бяла, покрита лигавицата, вътрешният слой е зеленикав. Обаче тогава Веселка придобива ужасна миризма, която може да привлече лети.

„Адрианска

Фалус Адриани е доста рядък. Расте вътре широколистни гори или градини, расте главно на пясъчна почва. Групите гъби са рядкост. Споровете се разпръскват от юли до на месец октомври.

Гъбата е подобна на Veselka vulgaris (Phallus impudicus), но яйцето че единият е бял или жълтеникав, а шапката е заострена. Напомня също Мутин кучешки (Mutinus caninus), обаче, той е много по-малък и Шапката на Мутин е оранжева.

„Фалус

Докато гъбената плът не потъмнее, може да се яде. КНапример, яйцето може да бъде пържено вътре. Но има вкус като Веселка Адриан никак не е приятно. Освен това, ядливата част е доста малка. Затова няма смисъл да готвите тази гъба.

Лечебните свойства на Veselka Ordinary са присъщи на Veselka Адриан.

Весел Адриан (Phallus Hadriani) Весел Адриан (Phallus Hadriani) Весел Адриан (Phallus Hadriani)

Снимка на гъбата Весьолка Адриан от въпроси в признаване:

Фалос Адриани - забава на Адриан Фалос Адриани - забава на Адриан Фалос Адриани - забава на Адриан Фалос Адриани - забава на Адриан 2017.05.23 Оксана

Nature lover
Rate author
Лов, риболов и гъби: списание за ловци и рибари.
Leave a Reply